Röstibakje met kip-kerriecocktail
30 min bereidingstijd
20-25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Leg de kipfilet met het bouillontablet in een pan met ruim water en breng aan de kook. Laat de kipfilet op laag vuur in 12-15 minuten gaar worden. Neem de kipfilet uit de bouillon en laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Meng de rösti met het ei, de kaas en de bloem. Voeg zout naar smaak toe.
- Schep het röstimengsel in de muffinholtes. Druk het röstimengsel met vochtige vingers stevig tegen de rand en bodem van de holtes, zodat bakjes ontstaan.
- Bak de röstibakjes in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat ze in de vorm afkoelen en neem ze daarna voorzichtig eruit.
- Verdeel de kipfilet in kleine stukjes. Snijd de ananasstukjes iets kleiner. Meng de mayonaise met 1-2 eetlepels van het ananassap en de kerrie. Schep de kipfilet met de ui en de ananas erdoor en breng op smaak met peper.
- Zet de röstibakjes op een schaal of op 4 bordjes. Verdeel er de sla en de kipcocktail over. Bestrooi met de peterselie.
Deze röstibakjes zijn ideaal voor een groot gezelschap: bak ze van tevoren en vul ze zodra de gasten aan tafel gaan met kipcocktail of een andere salade. Je maakt er net zo makkelijk twee of meer keer zoveel, bijvoorbeeld voor een brunch of het kerstdiner op de school van je kinderen.
Variatietip: Vervang voor een garnalencocktail de kipfilet en kerriesaus door Hollandse garnalen en cocktailsaus.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 140 kcal
- 7 g vet waarvan 3 g verzadigd
- 10 g koolhydraten
- 9 g eiwit
- 1 g vezels
- 0,6 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen